Botniastins: woensdag 4 september: Hans van Koningsbrugge – Oorlog in Oekraïne en nu ook in Rusland. 


Prof. dr. J.S.A.M. van Koningsbrugge – Oorlog in Oekraïne en nu ook in Rusland

  • 04 september 2024
  • 20:00 uur

    Al ruim twee jaar woedt er oorlog in Oekraïne. De Russen lijken de overhand aan het front te hebben. Nu is Oekraïne Rusland binnengevallen, waardoor Europese landen zich zorgen maken over hun eigen betrokkenheid bij de oorlog. Wat betekenen deze ontwikkelingen? Daarover spreekt prof.dr. Hans van Koningsbrugge op 4 september tijdens een publiekscollege bij de Academie van Franeker.

    Hoe kijkt Rusland naar Europa, wat doen de Russen in Oekraïne, waarom zijn Amerika en Europa bang om in oorlog met Rusland te raken en is een einde aan deze oorlog mogelijk? Dat zijn enkele vragen waarop Hans van Koningsbrugge ingaat tijdens zijn lezing in Franeker. Hij duidt het verschil in politiek en economisch denken tussen Rusland en Europa. Daarnaast schetst hij diverse toekomstscenario’s. De positie van Oekraïne, de rol van Poetin en de die van de NAVO komen daarbij aan bod.

    Prof.dr. Hans van Koningsbrugge is hoogleraar geschiedenis en politiek van Rusland aan de Rijksuniversiteit Groningen en directeur van het Groninger Instituut voor Midden- en Oost-Europese studies.

De Botniastins is ook geopend op 4, 7, 11, 14, 18, 21, 25 en 28 september van 14 tto 16 uur.

meer informatie »